COP’s resultaten O2 LABGELDERLAND

COP Artez 16 nov 2023 Pecha Kuchas Einte Visser

De afgelopen 2 jaar hebben we binnen en buiten het O2LABGelderland project veel van elkaar gezien, gehoord en geleerd op het thema ondernemerschapsonderwijs. Veel kennis, ervaring, concrete handvatten en handige tools zijn uitgewisseld. Reden te meer om dit project feestelijk met elkaar af te sluiten!

Laatste COP van 2023


Donderdag 16 november stonden in het Focus Filmhuis zeven ondernemende docenten van de HAN, Saxon, VHL en ArtEZ als ware filmhelden hun successen te delen op de eindmanifestatie  #O2LABGelderland. Er werden in de Foyer zichtbaar nieuwe verbindingen door alle instellingen heen gelegd. Eén van de doelstellingen van onze COP’s.

O2LAB resultaten

De resultaten van het O2LAB Hub Gelderland project 2022-2023 werden door zeven enthousiaste vertegenwoordigers van de HAN, ArtEZ, Saxion en VHL in verschillende Pecha Kucha’s gepresenteerd.

LINE UP
ArtEZ
Bert van Beek (Gevalideerd leren)
Pieter van Engelen (Bandcoaching)

HAN
Corine Janssen en Einte Visser (Business Booster)
Van Hall Larenstein

Linda van Haren (Ideation)
Karen Tuason (Business Fair)

Saxion
Lisanne Bouten (Onderzoek naar ondernemerschapsonderwijs)
Kim Beerens (Implementatie van ondernemerschapsonderwijs)


De presentaties maakten duidelijk dat er bijvoorbeeld in het “oude onderwijs” zaken moeten veranderen wil je echt Ondernemend Onderwijs verankeren. Denk aan meer ruimte in de jaartaken zodat docenten zelf ook meer inzichten krijgen hoe zij zichzelf kunnen uitdagen om met nieuwe Ondernemend Onderwijs methodieken te komen in hun lessen. Of jonge Alumni inzetten die weten welke impact het genoten onderwijs in de praktijk heeft en hoe ze de huidige student kunnen aanspreken en motiveren. Of zoals Bert van Beek (Creative Writing) zichzelf de vraag stelde. Heeft de oudere docent nog wel de juiste feeling met de huidige studenten?

Nieuwsgierig naar de inhoud? Download hier de slides. Elke presentatie begint en eindigt met donkere pagina’s.

Samen bereik je meer

We zijn erg trots op de #OnderwijsInnovaties voor #ondernemerschap projecten die we samen met docenten en studenten van de HAN University of Applied Sciences , Hogeschool Saxion (Saxion Centrum voor Ondernemerschap, VanHall Larenstein en ArtEZ University of the Arts hebben gerealiseerd dankzij het O2LAB project van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Doe je ook mee aan de COP’s in 2024 en 2025.

We gaan verder met 8 COP’s. En zijn altijd op zoek naar personen die actief tijdens een COP hun kennis en praktijkervaring willen inbrengen.
Dus ben jij die persoon of ken je iemand? Laat het dan een van de projectleiders weten.


Ecosysteem (regionaal netwerk)

COP Artez 16 nov 2023 Pecha Kuchas binnenkomst


Een ander doel van het #O2LAB project is dat de HUB O2LABGelderland een op zich staand ecosysteem (proactief netwerk) zou worden waarin de instellingen elkaar makkelijk blijven vinden. En dat is zeker gelukt! Tijdens de laatste COP hadden we een gemêleerd (inter)regionaal gezelschap uit de onderwijswereld en het bedrijfsleven. We blijven in 2024 en 2025 de samenwerking en kennisuitwisseling continueren in de vorm van Community of Practice.

Wil je ook deelnemen aanwezig bij een van de Community of Practices meld je dan aan bij Monica van Dalen (m.vandalen@artez.nl)

COP O2LAB HUB Gelderland in cijfers

Kengetallen O2LAB Gelderland COP 2022-2023